Doften av en man

154564_13076607_o_1Denna bok tar vid där boken ”Spådomen” av Agneta Pleijel slutar. Det är en berättelse av författarens vuxna liv.

Så småningom tar hon steget att lämna Lund för studier i Göteborg. Hon väljer att studera Litteraturhistoria, ett ämne blir ganska framgångsrik inom. Hon hittar en enkel bostad i Hagakvarteren (då fortfarande en arbetarstadsdel med billiga och, kanske, ruffiga bostäder).

Hon har ett antal relationer med olika män. Hon har svårt att skapa sig en självständig person och fastnar ofta i att anpassa sig till de olika männens behov och sätt att vara. Samtidigt brottas hon med tvisten mellan mor och far. Fadern har ett långvarigt förhållande med en annan kvinna utan att bestämma sig för att helt släppa taget.

Så småningom flyttar den unga kvinnan till Stockholm och inleder snart en yrkesmässig karriär inom stadens kulturliv genom sitt arbete på Aftonbladets kulturredaktion. Vi får följa författaren på vägen fram till att skapa sig ett eget och självständigare liv. Det är en spännande och intressant berättelse att följa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s