Sörja för de sina

100731_13044477_o_12xJag har läst den andra delen i denna trilogi, skriven av Kristina Sandberg, om hemmafrun Maj. Om den första boken höll sig inom ungefär ett år i Majs liv så spänner denna bok över en längre period i familjens liv.

Familjens liv utvecklas under 1940- och 50 talen. Ekonomin utvecklas väl såväl för familjen som för riket. Familjen kompletteras med ytterligare ett barn, en son. Mannen, som drabbades av ett sammanbrott p.g.a. sin alkoholkonsumtion lyckas hålla sig nykter.

Boken följer Maj när hon börjar etablera i sig inom mannens släkt. Hon börjar skapa egna kontakter och vänskaper. Men det är fortfarande en ganska osäker kvinna vi får träffa.

Förlaget sammanfattar:

Maj är hemmafru under folkhemmets 40-och 50-tal då hemmafrun är ett eftertraktat ideal och det finns en strävan att betrakta det som ett viktigt yrke. Och hur Maj än försöker vara kärleksfull, trygg och sörja för att hemmet ska bli harmoniskt och rationellt, så väser en röst i henne att mor också är en orm. När tröttheten, rädslan och oron övermannar, kring allt som både hänt och skulle kunna hända henne och familjen. De oklara kroppsliga symptomen, hur hon tappar i vikt och så yrseln som får benen att vika. Och trots att Tomas kämpar hårt med att avstå från alkoholen, och sköta firman som gått i arv i hans släkt, hänger misstanken om att han kanske börjat dricka igen som ett tungt orosmoln över Maj och familjen.

Som läsare kommer man djupt in i Majs tankar och osäkerhet. Men det är endast genom att prickfritt sköta sitt hemmafruliv som uppehåller ytan av en välskött och harmonisk familj. Det är fortsatt spännande läsning..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s